Au studiat în străinătate, au văzut lumea, însă tot timpul s-au gândit la cum ar fi să faci o afacere aici, în țară. 

Este povestea lui Cristian Cîmpan și a fratelui său Cosmin – doi tineri cu inițiativă, tocmai din Bihor, care au ales să investească nu în orice tip de afacere, ci într-una cu lapte cât se poate de sănătos – lapte de măgăriță. 

De mici au avut drag de animale. Au trăit la țară, înconjurați de ele, iar atunci când au lăsat străinătatea pentru întoarcerea acasă, s-au gândit la o fermă de măgărițe. Au aflat povestea unui fost cioban care și-a transformat mica fermă de oi într-una cu măgărițe. Dar cel mai important au citit despre proprietățile laptelui de măgăriță – unele terapeutice, fiind cel mai sănătos lapte, după cel matern. 

Astăzi, noi vorbim cu drag despre ei, și asta pentru că au ales să facă un business greu, cu o producție limitată, dar dincolo de asta au ales să ofere alternative la tratamentele clasice, au ales să ne rămână acasă, iar noi avem nevoie tocmai de unii ca ei – de oameni harnici și silitori, care să știe ce-i munca pământului, dar mai ales grija de animale. Ei sunt astăzi acei îngeri pentru România, de care scriem cu drag!

Povestea a început așa…

Au pornit la drum cu prima măgăriţă, cu Roxi, care a devenit mama Rozicăi, cea micuţă. Când au început să vină comenzile, şi-au mai luat încă o măgăriţă, pe Ina, care a devenit mai apoi mama Claudiei, cea micuţă, dar și un  măgar, pe care l-au numit Trică. Nu, nu este o poveste de seară, este startul unui business cu lapte sănătos. Nu de vacă, nu de capră, nu de oaie, ci de măgăriță. Efectivul de animale este unul mic și tocmai de aceea, cei doi fermieri și-au numit animalele asemenea unor membri obișnuiți ai familiei. Și chiar așa este. Zilnic petrec ore în compania lor, le îngrijesc bine, au grijă să nu se îmbolnăvească, să fie hrănite bine. Cu alte cuvinte, așa este viața la țară sau mai bine zis, la ferma măgărițelor din Bihor.

Astăzi, laptele de măgăriță, de la Roxi sau surorile ei a ajuns chiar și peste hotare. Un litru e scump și asta pentru că pentru acel litru de lapte ar trebui să treacă aproape două zile pentru ca una dintre măgărițe să îl producă. Cei ce știu proprietățile laptelui de măgăriță sunt dispuși să plătească mult, mai ales că te scapă de tuse, astm sau alte probleme respiratorii. Și nu conține cazeină, astfel că poate fi consumat de cei care prezintă orice tip de intoleranță la lactoză.

Și povestea continuă…

Ferma Măgărițelor din Bihor, a fraților Cîmpan, devine pe zi ce trece mai cunoscută, iar cei doi nu vor să se oprească aici, ci să sporească efectivul de animale, și asta pentru că producția din prezent nu poate onora numărul cererilor venite de peste tot din lume. Lapte bun de măgăriță și drag de pământul românesc – este tot ceea ce oferă acest loc minunat, pus tocmai sus pe harta României. O fermă „altfel”, dar cu produse atât de sănătoase, încât noi astăzi suntem mândri să îi avem printre noi și să le spunem tuturor că siropul de tuse poate fi ușor înlocuit cu un pahar de lapte proaspăt … neapărat de măgăriță.

Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *