Alina Amza – un om și mult mai mult de-atât. Dar pentru noi este astăzi unul dintre acei îngeri pentru România. Măestria cu care-și face meseria, dragostea pentru cei din jurul ei, dar mai ales dorința de a muta munţii din loc – ne-a făcut pe noi să spunem – e ea – omul „poveste”.

Omul simplu, cald, ușor vorbăreț. Mamă, parteneră de nădejde pentru toţi cei care o înconjoară, cea care găseşte soluţii atunci când toţi ceilalţi au renunţat demult să le mai caute – am putea spune multe alte lucruri care i-ar concretiza povestea. Datorită tuturor acestor motive vom continua să scriem și vom spune pe scurt, povestea Alinei…

…Ieri, o tânără cu multe speranţe, dar cu o singură dorință, aceea de arăta tuturor cât de bine poate construi o poveste din spatele camerei de luat vederi, astăzi, un om de televiziune cunoscut în ţară, dar şi pe plan internaţional, pentru că face parte din echipe care jurizează competiţii de renume. Ambiția a transformat-o pe Alina, dintr-o fetiță sensibilă şi timidă, într-un om puternic, care a învins toate obstacolele şi a devenit o persoană care vrea să cunoască și mai ales să transforme alți oameni.

Și nu ai cum să faci asta decât dacă ești mereu cu „ochii-n patru”, mereu dornică de cunoaștere, mereu aproape de oameni. Iar pe Alina noi așa am aflat-o. Însăilând cu imaginaţie povestea Silviei și Irinei, două femei sensibile, pentru care „culorile-au tăcut” în urmă cu 15 ani. Protagonistele documentarului marca TVR, al cărui producător și regizor a fost Alina, cele două surori, au parcurs o viaţă de film: în doar câteva săptămâni, în urma şocului provocat de moartea tatălui lor, gemenele și-au pierdut vederea în proporție de 80%. Astăzi, chiar dacă viața le poartă „Între lumini și umbre”, ele s-au susţinut una pe cealaltă şi şi-au construit un arcuș de succes, greu de egalat. Alina Amza a ştiut cum să le spună povestea, fără nimic dramatic, departe de compasiune, dimpotrivă, aducându-le pe Irina şi pe Silvia în faţa tuturor ca pe nişte exemple de tenacitate, luptă şi reuşită. Filmul nu poate fi decât unul inspirațional, o adevărată lecţie de viaţă care transmite că, atâta timp cât îţi doreşti să mergi mai departe, vei reuşi cu siguranţă să ajungi acolo unde îţi doreşti. Iar după vizionarea acestuia, publicul este cel care, determinat de exemplul celor două eroine, îşi reevaluează viaţa şi încearcă noi dimensiuni.

Secretul reuşitei filmelor Alinei, care îşi fac loc, fără să simţi, în sufletul tău? Emoţia pură, simţul subiectelor, apropierea de personajele sale de la care reuşeşte să scoată toate nuanţele pentru a le broda, apoi, la masa de montaj. Chiar dacă ziua ei ar trebui să aibă 40 ore,  iar concediile se amână de la un an la altul, Alina îşi dăruieşte energia tuturor celor care au o poveste de viaţă ce merită spusă.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *