„Suntem Asociația Cetatea Voluntarilor din Arad, am reabilitat 9 secții de spital și 26 de grădinițe” – așa am cunoscut-o pe Anamaria Popa, cea care conduce astăzi Asociația Cetatea Voluntarilor din Arad.

Ne-a stârnit curiozitatea și am vrut să îi cunoaștem mai bine oamenii. Oameni puși pe fapte bune, oameni care reușesc să facă din țara în care trăim cu toții o Românie mai frumoasă, o țară știută de toți, care să vorbească de la sine, despre noi – popor de oameni harnici, empatici, oameni cu drag de cei care au nevoie de ei. Anamaria Popa și voluntarii din „cetate”, așa cum ne place să le spunem, sunt astăzi acei îngeri pentru România despre care ne place să povestim, să spunem lumii despre ei, și asta pentru că sunt un exemplu pentru noi.

Misiunea lor este simplă: dorința de a face bine

Nu contează unde se află, câți sunt sau ce au de făcut – voluntarii din cadrul Asociației înființate de Anamaria Popa oferă tuturor acea mână întinsă atunci când este nevoie. Se implică în numeroase acțiuni caritabile, de la modernizarea unor secții de spital și până la cadouri pentru copiii fără prea multe șanse. 

Anamaria și-a început activitatea de voluntar într-o fundație. Acolo a învățat ce înseamnă să dăruiești, dar mai ales care este prețul cu care ești plătit pentru orele de muncă. Nicio monedă, pare-se, nu poate înlocui zâmbetul unor copii atunci când primesc un cadou sau bucuria unor părinți atunci când găsesc sprijin. Și cum oricine „crește” are gânduri mari, iată că Anamaria a fondat acum 10 ani propria ei Asociație, în care oameni de bine și-au găsit locul, s-au implicat, au ajutat, altfel spus și-au adus contribuția și au transformat acel colț de Românie, tocmai din Arad. Noi spunem despre ei că au făcut o lume mai bună, că au reușit ceea ce altora le-ar fi luat mult timp sau pentru care nu ar fi fost un interes. Le-a ieșit pentru că au simțit să ofere, să dăruiască. Au vrut să aducă schimbări în jurul lor, în lumea în care trăiesc.

Și-au îndreptat atenția către cazurile sociale dificile, oferind speranță și sprijin acolo unde era cel mai mult nevoie. Încă de la începutul activității au asigurat hrana și produsele de igienă necesare pentru bebelușii abandonați și au simțit emoția și bucuria salvării vieții Ruxandrei, un moment care le-a reconfirmat credința în puterea comunității de a face minuni.

Au renovat secții de spital, grădinițe, săli de sport. Astăzi știm că au „trecut” prin Secția de Neonatologie, Secția de Pediatrie I și II, Secția de Boli Infecțioase copii, Secția de Radiologie și asta pentru că sunt complet renovate și modernizate.

Iar de acolo, s-au apucat de construit, astfel că astăzi există prima creșă sportivă din România și urmează alta la fel de așteptată la Sibiu.

Și deși s-au confruntat cu multe provocări, fiecare obstacol a fost o ocazie bună de a-și demonstra tenacitatea și determinarea. În fața necunoscutului, au găsit curajul de a visa și de a transforma visele în realitate. Implicarea în comunitate a adus lumină și speranță în inimile a zeci de mii de beneficiari ai proiectelor lor, arătând astfel că solidaritatea și umanitatea pot trece peste orice obstacol.

Am aflat astăzi că zidurile Cetății nu au limite, ele se întind până acolo unde este nevoie de ei, în toată România.

Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *