„Niște ani în plus pe această Planetă” – iată că acest lucru ne-a ajuns la inimi atunci când am cunoscut omul din spatele  Asociației Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Elena Gaspar Ion. Aceasta, împreună cu echipa SNRB, doresc să găsească soluții pentru ca noi toți să fim mai aproape de mediul care ne înconjoară și pe care îl considerăm acasă.

Acasă nu este doar despre locul în care pătrunzi prin deschiderea unei uși. Acasă este aerul pe care îl respiri, este pământul pe care calci, este natura ce te înconjoară și care te bucură cu atâta frumos. Și dacă n-am face nimic pentru ceea ce este în jurul nostru, probabil că ne-am afla cu toții pe un teren arid, deloc primitor. Ni-l închipuim prăfuit, dar mai ales supărat pe noi toți, că nu i-am adus contribuție.

Grija pentru mediul înconjurător, abordarea într-un mod cât se poate de serios a sistemului de reciclare – toate aceste lucruri ne duc cu gândul spre voi – Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor – și da, spunem că meritați să fiți parte din cei „100 de îngeri pentru România”. Meritați să ne fiți aproape, prin ideile voastre, prin strategiile și mai ales prin modul vostru de lucru.

 

Și iată unde sunteți voi…

Îmi place să povestesc adesea despre oameni frumoși, despre oameni care au adus contribuție țării mele, despre oameni care fac ceva. Îmi place să cred că încă mai există forța de a ne autodisciplina, iar atunci când privesc spre ceea ce faceți voi, îmi dau seama că nu e o muncă deloc ușoară.

Baterie cu baterie, acumulator cu acumulator, de la mic la mare – vă ocupați de toate din dorința de a recicla. Voi preluați responsabilitatea producătorilor de baterii și contribuiți la protejarea mediului înconjurător cum puteți voi mai bine, luptând cu cele mai toxice deșeuri – bateriile uzate.

Știm sau nu, aruncate la gunoi, bateriile oxidează, iar metalele grele pătrund în mediul înconjurător poluându-l și afectând sănătatea oamenilor. Reciclate, acestea pot fi transformate în produse noi, utile pentru consum. Nu otravesc mediul ci, din contra, se transforma in produse utile si salveaza resurse primare.

Și da, viziunea voastră a devenit viziunea noastră, a tuturor…

În momentul în care vezi ca bateriile uzate ajung la instalatiile de reciclare, când vezi copii care trag de mânecă părinții ca să nu mai arunce bateriile sau orice deșeu reciclabil împreună cu deșeul menajer, când vezi că cei din jurul tău încep să se gândească ce e de făcut cu deșeurile ca să le transformăm în materie primă secundară, atunci știi că ești pe drumul cel bun.

Și da, și noi suntem de aceeași părere. Și cred că doar împreună putem reuși să construim acea lume mai bună, mai sănătoasă, acel mediu prietenos, în care sa trăim și sa ne creștem copiii. Iar noi, cei de acum, suntem datori să le lăsăm lor, celor ce vin, mai apoi un mediu curat, sigur, pe care să îi ocrotească pe mai departe,

„La o cafea” sau nu …vorbiți mereu despre mediu,încercați să găsiți soluții si sa-i puneti in lumina pe cei care fac. Și tot voi ați dat naștere proiectului Earthbate – cel care promovează şi susține proiectele educaționale în privința dezvoltării conceptelor de eficiență energetică, combaterea schimbărilor climatice şi economie circulară la nivelul unităților de învățământ.

 

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

 

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *