Copii care tac, copii care suferă, dar și părinți care speră. Sunt copiii cu autism, copiii „retrași” din lumea de azi într-o „distanță” parcă făcută de societatea actuală. Adesea sunt cufundați în izolare, adesea stau parcă feriți, într-o lume retrasă. Și totuși, părinții luptă pentru ca „ei și copilul lor” să fie bine, să le facă vocea auzită cumva.

Copiii cu autism nu sunt copii fără șanse. Ei au nevoie de implicare, de includere socială, de programe de terapie susținute de psihologi sau terapeuți acreditați. Și poate că au nevoie de voi – de Autism Voice, acea casă deschisă pentru cei care renunță uneori să mai spere, acel loc unde cu toții vă zbateți pentru șanse. 

Și pentru toți copiii cu autism ce au ieșit de aici, de la voi de-acasă recuperați, integrați în procesul de învățământ, noi spunem că meritați să fiți parte dintre cei 100 de îngeri pentru România. Meritați pentru că luptați la fel de mult precum părinții, luptați să oferiți o șansă de recuperare. 

 

Am auzit despre voi că faceți fapte bune…

Da, povestea ar putea începe așa. Am auzit că tratați anual peste 400 de copii cu tulburări de spectru autist în procesul de recuperare, am auzit că sprijiniți părinții să afle cum să își ajute copiii care suferă de această tulburare, am auzit că oferiți consiliere, consultanță psihologică, cursuri, dar și sprijin financiar. 

Și tot despre voi am aflat că în anul 2022, Autism Voice a deschis Institutul Autism Voice, primul centru multifunctional de recuperare pentru copii si adulti cu autism din România și centru de cercetare și dezvoltare în domeniul autismului. Peste 40 de tineri sunt deja înscriși în programele de terapie dezvoltate de Institut –  Life Autism, Social Skills Training și ABA Next Step și acest lucru nu face altceva decât să ne bucure și mai mult și să spunem că meritați să scriem despre voi.

 

Dincolo de cifre

Dincolo de cifre, știm cu toții că stau inimi de copil, dincolo de numărul orelor de terapie stau cei peste 87% dintre copiii care vă calcă pragul recuperați și gata de școală, dincolo de lacrimile unor părinți stau șansele oferite de voi.

Și da, poate că ar fi bine să menționăm ceea ce tot voi ne-ați spus -5 din 10 copii ce suferă de autism pot fi recuperați complet și integrați social dacă sunt depistați la timp și fac terapie ABA în primii doi ani de viață. De aceea, ați creat programe de diagnosticare precoce la care orice părinte să poată apela atunci când simte că copilul său ar putea trece printr-o astfel de tulburare.

Atunci când vrem să schimbăm lumea din jurul nostru, primul pas începe cu noi înșine. În cazul vostru, ați reușit să schimbați în bine viața a peste 5.000 de copii cu autism, să deschideți trei centre de recuperare unde, anual, se recuperează peste 400 de copii și adolescenți, și alți 350 ajutați prin programe externalizate. Ați reușit să oferiți apoi programe gratuite de formare și consiliere pentru peste 7100 de profesori și părinți și să formați 3000 de specialiști în terapia ABA. Și totul pentru copiii din România.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *