Experiență, adrenalină, mulți cai putere, dar dincolo de orice altceva este emoție multă. Emoție dusă la „extreme” – cam astfel am putea defini noi inițiativa proiectului Baja 555 România. Scârțâit de roți, praf mult, 20.000 kilometri parcurși la pas, vis de „pilot” – iată povestea lui Iccio Maurizio și a echipei sale. Deși de fel din Italia, astăzi putem spune că este unul dintre cei „100 de îngeri pentru România” și asta pentru că ne reprezintă țara cum știe el mai bine, cu curaj, cu asumare, dar mai înainte de toate cu premii multe câștigate din pasiune.

Baja 555 România – tu pentru noi însemni astăzi inițiativă, curaj, depășire de limite, dar mai ales ambiția de a-i chema pe toți cei de prin lume – în același loc – anul acesta (2023) în Călărași – România – spre a participa și cunoaște un colț de țară, de Românie frumoasă.

Cum a început povestea?

Și cum nimic nu poate porni fără pasiune, la începutul anului 2016 a luat naștere Clubul Sportiv Baja 500 Motosport, într-un cuvânt Baja 555 România, așa cum sunt cunoscuți aici, în țară, dar și peste tot în lume. Și totul a pornit dintr-o mare pasiune – aceea de pilot de curse a lui Iccio Maurizio. Tot ceea ce a reușit el personal, a dorit să transpună într-o competiție. Iar competiția aceasta a avut pentru noi un singur rol – aceea de a ne face țară mult mai cunoscută. Încă de atunci, a organizat 5 competiții sportive, cu 11 țări participante. Totul a avut loc în București, Călărași, Brăila și Buzău. Și tot Baja 555 România înseamnă 2 Cupe – Călărași 2019 și 2021, dar și 10 cursuri și seminarii la Scoala Rally Raid. Și tot alături de el este Diana Maria Buțoi și Miruna Pădurean – două persoane ce nu contenesc nicio clipă din a face ca povestea să fie spusă mai departe și asta pentru că sunt parte din Baja 555.

Și Baja 555 România a adunat în jurul său o echipă de oameni dedicați, care verifică pas cu pas tot ceea ce se întâmplă pe teren. Un concurs organizat în decursul unui an – cam astfel am putea spune că se ajunge la performanța pe care doar ei au putut să o aducă în România.

Valorile companiei:
Conducem în siguranță, respectăm reguli, învățăm ce înseamnă competiția de Rally Raid. În acest fel, Baja 555 România a câștigat titlul de cel mai bun organizator de competiții în cadrul campionatului RallyRaid. Și noi ne mândrim cu asta.

Ce urmează?

Pe scurt – cea mai mare competiție de Rally Raid din România și de ce nu – poate chiar și din Europa. 1330 kilometri parcurși de probe speciale în numai 5 zile de competiție, 100 de piloți înscriși, dar și un public format din peste 2500 persoane. Cam asta ne așteaptă la Călărași în acest an.

Fotografi, cameramani, piloți drone de mare viteză, reporteri de teren – toți vor surprinde emoția evenimentului.

Competiția este validată în FIM Europe , CNRR, CNIR, EETTS, ACSI Motorsport, și este încadrată la grad de dificultate coeficient 3, fiind validată în Campionatul Est European.

Viziune

Baja 555 România înseamnă un vis împlinit și asta pentru că a dat întotdeauna dovadă că se poate. Se poate mai bine și în România. Se poate clădi performanță dacă vrei.

Baja 555 România va deveni curând locul de competiții de Rally Raid din lume și asta pentru că dacă vrei, poți.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *