În mijlocul Cetății, un loc cochet, simplu, dar frumos amenajat. Un loc unde parcă și astăzi atunci când urci în mansardă, te ia cu adevărat în brațe canapeaua cu somn. Da, și probabil acum te vei întreba ce anume înseamnă acest lucru, dar mai ales dacă este vreun secret în spate-i și unde se află.

E Casa Cositorarului – un loc desprins parcă din basme, indiferent că îi treci pragul iarna, atunci când e-mpodobită ca de Crăciun sau vara atunci când razele soarelui îi bat în geam la în frumoasa grădină amenajată în față.

Și da, astăzi Casa Cositorarului se numără printre cei 100 de îngeri pentru România și asta pentru că este un loc cum nicăieri în altă parte nu găsești.

Povestea unui loc …

Odată ce te afli în Cetate nu ai cum să nu te închipui în ziua nobilimii de altădată, în momentul în care toți cei de aici se plimbau agale din loc în loc, poposeau la vreo cârciumă de-a locului sau mergeau la cositorari sau la alte bresle de-ale locului. Totul în jur era presărat cu calm. Un calm care și astăzi pare că dăinuie în aceste locuri și asta pentru că totul în jur este simplu, dar mai ales bine păstrat de oamenii locului.

Casa Cositorarului înseamnă povestea spusă de Adriana Rusu, cea care a transformat locul prin tot consevare, dar mai ales prin energie bună. Dacă ai norocul să o găsești acolo, te invită să poposești putin pe canapeaua cu somn, cea aflată sus în mansardă, în ceainărie. Îți va spune mai mult ca sigur că este cea mai cerută din întreg spațiul, dar mai ales îți va povesti cu drag despre loc, despre obiceiuri, despre spațiu, dar și despre bucatele alese. Și tot aici ai ocazia de a te răsfăța culinar cu dulcețuri de-ale casei, cu brânzeturi din alea bune sau chiar cu preparate delicioase pe bază de rață. Și pentru că nicăieri pare să nu fie mai bine decât acolo, Casa Cositorarului beneficiază și de camere de locuit, acolo unde există confort, dar mai ales plăcerea de a te odihni, așa ca în vacanță. Și ce poate fi mai plăcut decât să știi că te găsești în singura cetate medievală locuită din Europa.

Invitație spre frumos

Casa Cositorarului este mai mult decât o pensiune sau o simplă ceainărie (unde se bea ceai bun, ce-i drept), este locul acela ce te invită spre frumos, ce îți aduce bucurie, dar atât de frumos amenajat. Astfel, nu ai cum să pleci de aici decât cu gândul că la un moment dat te vei întoarce tot acolo, pentru că orice călătorie ar începe în Sighișoara, pornește de la Casa Cositorarului. Și asta pentru că aici, oameni-s buni, simpli, calzi și totul pare să îți ofere cele mai frumoase emoții și să te poarte spre urmele trecutului de altădată.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

 

Back to list

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *