Atunci când spui România tresari doar la gândul locurilor frumoase. Atunci când spui colț de țară te poți gândi la tradiții, la obiceiuri, te poți gândi la evenimente, dar mai ales la felul de-a fi al oamenilor harnici.
România este despre Moldova, Maramureș, Bucovina, Transilvania sau Dobrogea, iar astăzi spunem că România este și despre Dărmănești, un loc unde oamenii de-aici au păstrat vii obiceiurile satului, ca o împletire a prezentului cu trecutul. Și pentru conservarea tradițiilor și obiceiurilor locului, pentru implicarea în lumea satului, dar mai ales pentru Constantin Toma, un gospodar al orașului de la poale de munte, al orașului situat unde altundeva decât acolo unde-i Moldova pură – pentru toate aceste lucruri noi spunem că ei, cei de aici, fac parte dintre cei 100 de îngeri pentru România.
De-ale locului și nu numai
Știm despre orașul Dărmănești că înseamnă pe de o parte dezvoltare, proiecte asumate, implicare. Dar pe de altă parte, știm despre aceste locuri și nu din auzite, ci din văzute că la ei acasă tradiția-i tradiție, la ei acasă oamenii sunt gospodari și tot la ei acasă ne bucurăm de festivalul Ursului, de Târgul Gospodăriilor de Produse Montane la „Porțile Nemirei”. Totul este cu specific, întorcându-ne pe fiecare dintre noi spre ei, spre oamenii și obiceiurile locului. Cunoaștem astfel povestea din spatele acestor obiceiuri, vedem oamenii satului, implicați în îndeletnicirea pregătirilor evenimentelor și de asemenea, ne bucurăm de locurile minunate ale orașului. Cascada Nasolea, Lacul Poiana Uzului, dar și rezervația naturală Creasta Nemirei – iată doar câteva din ceea ce natura a pus în aceste locuri.
Festivalul Internațional „Blues in the Garden”, eveniment creat cu drag de lume
Și pentru că nimic nu se compară cu elementele specifice ale blues-ului, iată că aici ne bucurăm de fiecare dată de festivalul internațional „Blues in the Garden”. Am putea spune că reușim să ne aflăm pe podium atunci când ne gândim la numărul mare de vizitatori din țară și din străinătate. Nimic nu trebuie să surprindă, mai ales că toți cei ce ajung aici, vin de drag, dar mai ales din dorința de a se bucura de aer curat, de oameni primitori, așa cum numai în Moldova e unic. Festivalul a fost creat în anul 2016 și iată că se bucură de o mare popularitate și astăzi. Și nu este cu mirare, mai ales că poartă „hainele” administrației actuale.
Frumos, unic, un loc cu adevărat de vizitat, un spațiu primitor, un oraș ce pare tăcut, dar în realitate freamătul naturii pare să își pună atât de bine amprenta pe fiecare peste noi încât nu avem cum să nu spunem că aici ne aflăm acasă, acasă în România, acasă pe pământ ocrotit de Dumnezeu.
Și noi suntem mândri că sunteți parte din România și iată că ducem împreună vestea despre acest loc minunat.
Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!