Educația este fundamentul pe care se clădesc oamenii de valoare ai societății. La fel de important pentru progresul unei națiuni este și sistemul medical, care trebuie să fie performant și întotdeauna aplecat către oameni.
Prof. univ. dr. habil Coralia Adina Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” vorbește cu mândrie despre imensa moștenire lăsată de tatăl său, Aurel Ardelean, cel ce a pus prima cărămidă în construcția instituției.
Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad este prima instituție de învățământ superior privat din România care a obținut acreditare oficială. Ca entitate de drept privat și utilitate publică, aceasta face parte integrantă din sistemul național de educație, fiind susținută exclusiv din resurse proprii, fără a beneficia de finanțare din partea statului. Universitatea se remarcă prin angajamentul său față de excelența academică, dezvoltarea profesională continuă și promovarea inovației, cu accent pe componenta educațională în domeniul medical.
Tot aici s-a acordat și prima distincție Doctor Honoris Causa Regelui Mihai I al României, Patriarhului României, dar și laureatului Premiului Nobel Ștefan Hell precum și altor personalități naționale și internaționale. Toate acestea i-au consolidat reputația și poziția pe plan internațional.
Coralia Adina Cotoraci este omul care face și mai apoi vorbește despre reușite și oameni dragi care i-au stat permanent aproape. Crede că abordarea simplă și sinceră bazată pe o judecată echilibrată nu are nevoie de prea multe explicații și asta pentru că faptele vorbesc de la sine. Nu face niciodată compromisuri care ar putea să o îndepărteze de la credințele și principiile sale, și asta deoarece succesul pe termen lung se bazează întotdeauna pe o fundație solidă.
Valorile care îi conturează parcursul profesional și de la care nu se abate niciodată, oricât de greu i-ar fi, sunt respectul pentru profesie și în aceeași măsură pentru oameni, bunul simț, etica, integritatea și importanța formării unei echipe solide. Consideră că aceste principii de viață sunt esențiale pentru crearea unui mediu de lucru sănătos și armonios, iar o relație durabilă se construiește doar pe înțelegere și apreciere reciprocă.
Își iubește țara și consideră că misiunea sa ca antreprenor patriot este să contribuie activ la formarea unei noi generații de profesioniști, capabili să își construiască propriul sistem de valori, care să le ghideze atât viața personală, cât și carierele lor viitoare. Pentru toată această dedicare și contribuție adusă sistemului educațional din România, Coralia Adina Cotoraci este un înger pentru România și un exemplu de urmat.
Începuturi…
Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad a fost fondată în 1990 de către Aurel Ardelean cu sprijin necondiționat din partea autorităților locale. Aceasta se distinge de celelalte universități din țară deoarece oferă o abordare instituțională unică în parteneriat cu autoritățile locale, precum Arhiepiscopia Aradului, Instituția Prefectului, Județul Arad și Municipiul Arad. Această colaborare la nivel național a fost menținută constant pe parcursul ultimilor ani și a oferit o gamă largă de programe educaționale pentru studenții săi. Este vorba de șase facultăți și cinci extensii universitare, cu programe de licență, masterat și doctorat. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad se dedică creării unui mediu educațional de excepție, în strânsă colaborare cu mediul de afaceri.
Provocări de business
Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost impactul pe care l-a avut pandemia de COVID-19 și care a dus la desfășurarea activităților didactice doar în sistem online. În acest sens, în cadrul universității s-au creat centre de vaccinare, iar studenții au participat ca voluntari și și-au pus în aplicare cunoștințele dobândite în anii de studiu. A fost un efort colectiv amplu care s-a derulat și cu participarea și implicarea autorităților locale.
România este parte din identitatea Coraliei Adina Cotoraci, iar misiunea sa este aceea de a da înapoi ce a primit deoarece simte că, prin fiecare pas pe care îl face, contribuie la rândul ei la crearea unui viitor mai bun pentru generațiile ce vor urma.
Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!