„Dacă vrei să fii fericit, fii”- Lev Tolstoy

Ciocolateria Corinne Chocolat s-a născut atât de natural și sublim: din dragostea și grija unei mame pentru copiii săi. Știți de unde vin „Bomboanele fericirii”, așa cum le numește Corina Ifrim Drăgulinescu, căci despre ea este vorba? Din copilărie! Din povești cu iepurași și fluturi, din ierni de cocos și căsuțe de ciocolată, dar mai ales din zâmbete de copii, zâmbete largi și pline de dulce. Și știți în ce sunt învelite  dulciurile din atelierul de ciocolată artizanală al Corinei? În grijă infinită pentru toți copiii cu alergii deoarece sunt vegane.

Așa a început povestea de business a Corinei, cândva în jurul vârstei de 40 de ani, când a trebuit să facă o schimbare radicală în alimentația copiilor săi Maria și Matei deoarece au dezvoltat o formă de alergie la proteină din lapte.

Astfel, a început un  nou drum, cu multe cărări neumblate, cu prieteni noi, în mare parte mămici îngrijorate, la fel ca ea. Mămici care aveau aceeași problemă cu micuții lor: nu puteau să le ofere produse lactate sau din cele care conțin lapte, mai ales dulciuri, deoarece este greu pentru un părinte să-i explice copilului său de ce nu are voie să mănânce „ cea mai mică bombonică, doar una și atât”.

Și a pornit la drum! A învățat cum să facă dulciuri raw-vegan foarte gustoase, dar care să nu conțină proteină animală sau zahăr rafinat. A creat rețete de bomboane care să fie pe gustul ei, dar și pe placul copiilor săi. Și tot ce făcea „testa” mai întâi pe familie, prieteni și vecini ca mai apoi, în funcție de feedback, să decidă dacă va produce sortimentul respectiv.

Au urmat încurajări din partea celor dragi care i-au sugerat să se facă „ zâna cea bună„ cu normă întreagă, adică să se specializeze în producerea de dulciuri vegane.

Şi cu toate că la început nu  a cochetat cu această idee – se întreba în sinea ei ce au în comun economia sau organizarea de evenimente (meseria ei de bază fiind cea de economist, mai apoi organizator de evenimente) și ciocolata,  în cele din urmă, pasiunea i-a înfrânt reticența, iar în 2016 „Bomboanele Fericirii” au primit și ele numele de  „Corinne Chocolat”.

Atunci a luat naștere povestea ei de business, din necesitatea de a oferi unui copil bucuria de a nu se simți diferit, de a mânca pe săturate, la fel ca ceilalți copii, prăjituri cu miez de nucă și „degețele crocante”…Cât despre zâmbete largi…să le tot iubești!

Astăzi, Corina Ifrim Drăgulinescu ne vorbește cu drag despre munca ei, despre cum se combină frumos masa de cacao și untul de cacao, dar și despre aromele naturale pe care cei mici pur și simplu le adoră.

Cât despre munca ei, Corina o numește artă. Este bucurie de a descoperi, de a crea, de a gusta. Este o alchimie a fericirii, este poezia sufletul ei și fericirea copiilor săi.

Provocări? Multe și ele, deoarece a fost nevoie de o mare putere de convingere astfel încât produsele sale vegane și fără zahăr alb să se afle pe rafturile magazinelor.

Și astfel, precum un fotograf ce își alege cu grijă cadrele petru fotografia perfectă, la fel și Corina a căutat ingredientele perfecte și a transpus  gastronomic arome și gusturi noi pentru ciocolatele sale.

Pentru toate aceste  zâmbete cu ciocolată,  dragă Corina Ifrim Drăgulinescu, îti mulțumim și te numim înger pentru România!

România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

 

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *