Cămara Moțului nu este doar un simplu brand de țară, ci o întreagă poveste cu gust autentic de zacuscă de hribi, păstrăv și peisaje de neuitat.

Aici gustul de altădată se îmbină cu natura, creând acel loc în care te întorci cu drag și îți reîncarci sufletul cu stare de bine și te bucuri de oameni frumoși. Iar uneori, de la Cristina  – din Apuseni, te întorci cu sufletul. Ori de câte ori guști un borcan din Apuseni, ți-aduci aminte c-ai cunoscut un om ce vrea să ducă  mai departe rețetele strămoșești și să creeze  produse inedite care să bucure sufletele românilor de pretutindeni. 

Este un alt fel de „acasă”. De la bunica, de la mătușa, acasă despre bucătăria tradițională. Acasă prin cele 180 de produse ce aduc într-un singur loc savoarea pădurilor și priceperea moților. Pentru noi, Cristina, ești un înger pentru România pentru că ai ales să „culegi” din fiecare colț din Apuseni, fruct cu fruct, ciupercă cu ciupercă, ai ales să le învârți în tuciuri mari și mai apoi să le pui pe mesele românilor. Și n-ai renunțat o clipă.

Și iată cum…

Crede cu tărie că tradiția nu se reinventează, ci se respectă și se duce mai departe cu suflet, iar ea știe că trebuie să o ducă în fiecare casă de român, știe că, indiferent de cât de multe provocări s-ar ivi, are o singură menire  – aceea de a duce bucuria gustului mai departe, dar mai ales de a păstra rețetele străbunilor spre bucuria nepoților.

Acum multă vreme, Cristina a început Cămara Moțului, atunci când cei ce o vizitau – la pensiune doreau la plecare câte un borcan de zacuscă sau de dulceață bine făcută. Doreau să ia acasă o parte din gusturile Apusenilor, din tot ceea ce ea gătea cu drag de musafirii ce îi treceau pragul de fiecare data. Nu știa pe atunci că totul urma să devină o afacere. Susținută de familie, de comunitatea moților și de bucătari cunoscuți, Cristina și-a luat „zborul”, a căpătat încredere și a construit o cămară în care pășesc mii de români, ajunși online de peste tot, dar și toți cei ce îi bat la ușă pentru că sunt curioși să o descopere. Pătrund și observă, ajung aici și cumpără pentru că vor să încerce acel gust de altădată, vor bunătăți din Apuseni.

Autenticitatea, respectul pentru natură, pasiunea pentru tradiție și calitatea fără compromisuri sunt valorile care au stat la baza Cămării Moțului și pe care le-a păstrat întru totul. A adăugat inovația, dar fără a pierde esența rețetelor moților. Și asta pentru că și-a dorit să aducă în casele oamenilor savoarea autentică a Țării Moților, să păstreze vii rețetele de patrimoniu și să promoveze bogățiile naturale ale Munților Apuseni.

Și povestea nu se oprește aici. Continuă cu povești la ceas de seară, atunci când ajungi să o cunoști pe Cristina, cu povești despre gastronomia moțească, așa cum îi place să spună. Ne zice despre dulceața de lapte, dar și de cea de liliac. Ne povestește despre cum fiecare borcan sau sticluță este o scrisoare de dragoste adresată naturii și tradiției. Îi este drag de munte, de oameni, de portul popular, îi este drag să facă mâncare cu gust, dar mai ales îi este drag de România așa cum ne-o povesteau străbunii noștri, cea pe care o dorește păstrată în suflet de român, în inimi calde, o poveste ce o vrea spusă mai departe  copiilor noștri.

Cristina Nicola este o antreprenoare de succes, cu drag de România și dorință neobosită de a schimba stereotipuri și renunțări în povești vii, de țară renăscută din miros de dulcețuri de altădată și de zacuști gustoase. Iar tu, cel ce încerci produsele Cristinei – cele din Cămara Moțului, vei pleca cu inima plină de căldură și recunoștință pentru frumusețea simplă a vieții pe care ți-o oferă satul românesc și pentru oamenii minunați ce gătesc cum numai în România mâncarea are gust și preparatele-s gustoase pentru că sunt culese din Apuseni.

Îți mulțumim că ești parte din România. România ești TU,  sunt EU, suntem noi TOȚI.

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *