Transylvania College, școala internațională britanică din Cluj-Napoca, înființează, începând din anul școlar 2024-2025, o secție de liceu bilingvă, româno-engleză, cu profil umanist, specializarea științe sociale, potrivită pentru elevii români care doresc să susțină la finalul liceului examenul de bacalaureat românesc. Școala va organiza o primă sesiune de examene pentru admitere pe 10 și 11 iunie.

_„România nu mai este o Cenușăreasă. Noi credem că nu mai este nevoie ca absolvenții noștri să plece să studieze în străinătate. Acesta este și motivul pentru care deschidem această linie românească de studiu și în liceu. România este o opțiune la fel de bună ca orice țară din Europa în care ei să studieze și să rămână să trăiască și vrem ca fiecare elev să poată urma o școală de calitate, indiferent unde alege să își continue studiile universitare”_, explică Diana Vancea, director Transylvania College, singura școală internațională din regiune acreditată BSO (_British School Overseas _- „școală britanică ce funcționează peste hotare”) care oferă un traseu educațional complet, de la creșă până la liceu.

Înființată în 1993, Transylvania College este acreditată Cambridge pentru a susține examinări internaționale IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), A-Levels și BSO. De asemenea, este membru în rețeaua internațională Round Square, International Schools Association, Global Connections și G30, ceea ce creează extraordinare oportunități de colaborare între cele mai bune școli internaționale, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Până anul acesta, Transylvania College oferea curriculum-ul național românesc pentru educația preuniversitară, de la clasele pregătitoare până la terminarea gimnaziului, și curriculum-ul național al Marii Britanii și al Țării Galilor, pentru linia internațională, la clasele primare până la liceu, inclusiv.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *