„Oamenilor nu le pasă cât știi, până nu știu cât îți pasă de ei.”

Daniela Alecse

„Sunt cofetăreasă. Nu vreau să spun că sunt patroană”… așa începea interviul Daniela Alecse. Cu modestie, cu vorbe frumoase, cu dragoste pentru Bucovina și pentru oameni, cu zâmbetul pe buze. Întotdeauna cu zâmbetul pe buze.

În prima parte de viață, Daniela Alecse a fost pe rând consultant în asigurări de viață, trainer și manager. Și-i plăcea foarte mult viața ei plină de provocări  pentru că și atunci, ca și acum, lucra cu oameni și pentru oameni. Totul avea un scop și o direcție clară pentru ea. Era împlinită: mamă a doi copii minunați, soție și un manager de succes, așa cum și-a dorit întotdeauna.

Însă, cum ne e dat  tuturor, și pe cerul ei senin au apărut nori, iar în 2015 viața i s-a schimbat radical odată cu apariția intoleranței la gluten. De atunci prioritățile au fost altele, au venit oameni noi în viața ei, unii cu aceleași probleme ca ea, alții doar pentru a-i sări în ajutor, iar drumul pe care mersese până atunci s-a oprit brusc, cât să îi dea voie să tragă adânc aer în piept, ca mai apoi să-și schimbe și el direcția la 180 de grade. Atunci a început cea de-a doua viață a ei. Cu alte provocări, cu multe necunoscute, dar și cu foarte mulți prieteni noi. Și de această dată a făcut doar o singură asigurare, către ea, că totul va fi bine, iar cerul ei înnorat va fi din nou senin.

Așa a început povestea cofetăriei L’Amande – Desserts sans gluten. Din dorința Danielei de a nu renunța la micile plăceri ale vieții și de a-i ajuta și pe alții asemeni ei să se bucure de viață.

Și s-a apucat de treabă, așa cum îi șade bine unei bucovinence.

A încercat tot felul de făinuri fără gluten și a creat rețete de la mama și de la bunica ei pe care le-a adaptat astfel încât toți cei care trec pragul cofetăriei L”Amande să nu simtă că sunt privați de gustul bun al unui covrig – DA, face și covrigi fără gluten – sau de aroma catifelată a unei amandine.

Și ca răspuns pentru munca ei, în 2016, când a deschis ușile micuței cofetării, interiorul s-a umplut de o mulțime de copii cu zâmbete largi care voiau să guste toate acele prăjituri colorate și cremoase, ce până de curând le fuseseră interzise.

Astăzi, Daniela Alecse este o antreprenoare de succes, cu un business de familie care, pe lângă cofetăria gluten free, include o brutărie, pizzerie și patiserie. Iar în 2021, povestea ei de business a mai acceptat o provocare și astfel Daniela a deschis prima franciză L’Amande, mai întâi în Bacău, apoi în Timișoara.

Aceasta este Daniela Alecse, un om bun căruia îi place să aducă bucurie în viețile celorlalți, care, cu puterea ei creativă și dorința de a reuși, nu s-a lăsat doborâtă și a crezut tot timpul că o faptă bună este răspunsul la orice provocare.  Daniela ar lua-o oricând de la capăt. Un capăt de cer înnorat care se înseninează cu fiecare „mulțumesc” primit, cu fiecare faptă bună pe care o face pentru cei din jurul ei. Și totul cu credință în Dumnezeu.

Daniela Alecse, îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

 

           

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *