„Fiecare zi este o provocare pentru că eu nu vin la un job obișnuit, eu sunt într-un loc în care trebuie să fim furnizori de speranță.”
Mirela Nemțanu
În aceste vremuri tulburi și incerte, grija pentru cei din jur ne definește ca oameni și ne oferă oportunitatea de a face o diferență reală în viața celor din jurul nostru.
Mirela Nemțanu este un astfel de om, cu suflet până la cer și o vorbă bună pentru fiecare dintre pacienții organizației pe care o conduce.
În calitate de Director Executiv al Fundației HOSPICE Casa Speranței, aceasta a dedicat o mare parte din timpul și efortul său pentru a ajuta. Mirela este un lider remarcabil, care conduce fundația cu compasiune, determinare și abilități organizatorice excepționale. Ea este o sursă de energie pentru colegi și pacienți deopotrivă.
Și pentru tot binele pe care îl oferi celor din jur, dragă Mirela Nemțanu, faci parte din acei îngeri pentru România.
Povestea HOSPICE Casa Speranței a început în anul 1992, cu un grup de medici și asistente medicale din Brașov care au construit un cămin al speranței, un cămin care avea și are de împlinit o misiune nobilă, aceea de a oferi confort și îngrijire celor mai puțin norocoși dintre noi.
Fundația HOSPICE Casa Speranței este prima organizație din România care a dezvoltat conceptul de hospice. Aceasta își desfășoară activitatea în mai multe centre din România, respectiv în București, Brașov, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu și oferă servicii de îngrijire paliativă pacienților, copii și adulți, cu boli incurabile și limitatoare de viață – în cei peste 30 de ani de existență a avut în grijă peste 45.000 de pacienți cu boli incurabile și limitatoare de viață.
Un aspect important al HOSPICE Casa Speranței este abordarea personalizată și individuală a pacienților. Pe lângă îngrijirea directă a acestora, fundația urmărește și educarea comunității despre nevoile și drepturile celor cu boli incurabile. Ei susțin programe de educație și training pentru medici, asistente medicale și voluntari, precum și pentru membrii comunității. De asemenea, HOSPICE Casa Speranței a colaborat cu guvernul român și cu alte organizații non-profit pentru a îmbunătăți accesul pacienților la îngrijire paliativă și pentru a crește gradul de conștientizare a nevoilor acestora.
HOSPICE Casa Speranței lucrează cu pacienții și familiile lor pentru a dezvolta un plan de îngrijire care să corespundă cerințelor și preferințelor acestora, oferindu-le totodată atât suport emoțional, cât și spiritual pentru a trece mai ușor peste vulnerabilități.
Dar misiunea HOSPICE nu se oprește aici. Fundația are în plan construirea a două spitale noi, unul pentru copii la Adunații Copăceni și un al doilea la Brașov. Astfel, mult mai mulți pacienți vor avea acces la serviciile de îngrijire paliativă.
Ce îi ține aproape pe acești oameni minunați? Solidaritatea, profesionalismul, dar și respectul și prețuirea pentru viață.
Ei sunt HOSPICE Casa Speranței! O casă mare, mare, în care încape tot sufletul românesc în cea mai pură formă și dăruire.
România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!