inim instituteAcolo unde dragostea față de educație pare să stăpânească suflete, calea către succes devine o certitudine. Fondator al Fundației Transylvania College și InIm Institute, speaker, trainer, scriitor și mentor în educație, Simona Baciu este o voce pentru educația acestui secol și un vizionar pentru schimbarea pozitivă a sistemului educațional.

Și pentru că am putea spune de departe că la Cluj, la InIm Institute, ni se predă lecția lui „se poate”, noi astăzi suntem mândri să spunem că „DA!” – InIm Institute se numără printre acei „100 de îngeri pentru România”.

Cum a început povestea?

Nimic nu prinde aripi dacă nu există pasiune. Simona Baciu a fost profesoară, astfel dragostea față de copii, profesori și educație a însoțit-o pe tot parcursul vieții și i-a dat puterea de a face un bine societății noastre și sistemului educațional românesc.

La începutul anilor 1990, în calitate de profesoară într-o școală de stat din România, Simona a decis să înființeze o grădiniță care să introducă schimbări în sistemul dominant și să facă diferența în viața copiilor. Grădinița Happy Kids a fost deschisă în 1993, într-una din camerele casei sale. Grădinița s-a extins pe parcursul anilor, fiind astăzi o instituție cunoscută și prestigioasă cu peste 700 de elevi.

Continuându-și misiunea de a face o schimbare în societate și în mediul educațional românesc, Fundația Transylvania College, sub îndrumarea Simonei Baciu, a înființat InIm Institute, o organizație națională care militează pentru susținerea sănătății socio-emoționale și a stării de bine a profesorilor din România. InIm Institute organizează în mod activ și recurent programe și cursuri de formare și evenimente pentru dezvoltarea socio-emoțională a profesorilor, urmându-și viziunea de a susține Profesorii Buni care au curajul de a aduce creativitatea și inovația în școlile din România.

Misiunea și valorile organizației

Misiunea InIm Institute constă în susținerea și dezvoltarea Profesorilor Buni și a profesioniștilor în educația din România și Europa de Est. Prin intermediul cercetărilor și a studiilor elaborate până în prezent, InIm Institute creează programe și cursuri de formare, în acord cu schimbările educaționale și sociale progresive și interdependente. Dinamica presupune asumare și adaptare, axate în totalitate pe dorințele și nevoile identificate la nivel național și european. Fiind subliniată tot mai frecvent necesitatea reducerii nivelului de stres, InIm Institute creează, experimentează, testează și adoptă structurile de predare axate pe dezvoltarea inteligenței emoționale, înțelepciunii, solidarității și rezilienței. 

 

InIm Institute se bazează pe un set de valori care formează crezul echipei și al culturii organizaționale care le dă puterea de a-și împlini zilnic misiunea: compasiune, echitate, respect față de diversitate, solidaritate, incluziune (InIm = Învățăm Împreună)

 

Ce urmează?

Urmează o călătorie conștientă; cu alte cuvinte, o redescoperire a motivației profesorilor noștri care își doresc să predea cu entuziasm copiilor. În acest context, rolul pe care InIm Institute și-l asumă este cel de a ghida pașii profesorilor în această călătorie, susținându-i cu programe de training, resurse, sfaturi practice, astfel încât să își poată dezvolta curajul de a face o schimbare în bine.

 

Viziune

Nu există țară fără educație, nu există om fără lecții învățate, nu există pas înainte fără ambiție, așa cum nu poți urca în vârf fără perseverență. Viziunea InIm Institute este una simplă – construirea și consolidarea unei comunități, într-un spațiu multidimensional, unde Profesorii Buni și elevii lor să simtă că aparțin: Împreună, extindem calitățile minții, sufletului și ale inimii, care să ne permită progresul dezvoltării personale și interpersonale.

 

Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *