Ori de câte ori ne aflăm în fața unui munte, știm că e greu de urcat – că tot ceea ce urmează înseamnă un mare efort fie că ești un alpinist experimentat sau doar un simplu om ce iubește muntele. Dar mai știm că după creasta sa este un orizont pe care merită să-l vezi. Și iată – Nicoleta Oală și soțul ei au ajuns sus, pe culme, de unde astăzi privesc cu mândrie spre ceea ce a fost cândva demult, privesc spre drumul pe care l-au parcurs împreună, dar mai ales se bucură de tot ceea ce au descoperit, clădind un business cu efort, cu implicare și cu multă ambiție.
Este povestea Nicoletei Oală și a soțului ei, doi oameni muncitori ce au clădit Afluent Arad South Terminal și Flora Arno, două companii cu capital 100% românesc. Câteva zeci de angajați, o companie clădită de la zero, cu ambiții mari, un sediu nou și o echipă ce le este alături de dimineața până seara.
Pentru noi, Nicoleta și soțul ei sunt acei îngeri pentru România care au încercat, dar au și reușit. Pentru noi, ei înseamnă acel exemplu de „se poate”, o lecție despre perseverență și implicare.
Despre începuturi…
Își amintesc că începuturile nu au fost deloc ușoare. Ca orice alte persoane care își doresc să reușească, au întâmpinat multe provocări, dar ele au fost, în același timp, oportunități de a învăța și de a se dezvolta. Primele etape au fost despre formarea unei mentalități ce ține de perseverență și rezistență la eșec. Crede că una dintre primele lecții importante a fost să înțeleagă că greșelile nu sunt sfârșitul, ci doar o parte din procesul de învățare.
Pașii importanți au fost, desigur, investiția în educație și dezvoltare personală, precum și construirea unei rețele de sprijin puternice. Și-au dorit mereu să facă o schimbare pozitivă în comunitatea din care aparțin și acest lucru i-a impulsionat în momentele dificile. Când privesc înapoi, cele mai grele momente au fost cele în care au simțit că nu avansează, dar, paradoxal, acelea au fost și momentele care i-au făcut să reflecteze și să își ajusteze strategia.
Povestea a început din dorința de a da plus valoare celuilalt business al familiei, respectiv compania de agricultură de culturi mari, care deține și lucrează în acest moment 1100 hectare în Arad.
Așa a luat naștere Afluent – un terminal necesar pentru a transporta pe cale ferată și nu numai, cerealele pe care le produc și comercializează. Au dorit sa dețină propria lor logistică și așa au construit totul.
Terminalul AFLUENT Arad South Terminal SRL este astăzi o afacere de familie, o investiție privată cu capital 100% românesc – operațională din decembrie 2020. Proiectul a fost conceput inițial pentru a gestiona mai bine componenta logistică a celeilalte afaceri a familiei, precum și pentru a adăuga valoare afacerilor din agricultură, în care sunt implicați de mai bine de 20 de ani. Cu alte cuvinte, consideră necesară dezvoltarea transporturilor intermodale și sustinerea transportului „verde” și în România, la fel ca în țările vestice ori dincolo de ele. Vor să arate că aici se poate construi ceva la fel de eficient, terminalul AFLUENT fiind o dovadă că se poate.
Dincolo de business, oameni
La o simplă discuție cu Nicoleta Oală afli că iubește locul din care se trage, comunitatea și de aceea, își dorește să contribuie. Alături de Cetatea Voluntarilor din Arad sunt prezenți în numeroase proiecte sociale și comunitare, transformând un colț de Românie într-una mai frumoasă, cu oameni mai fericiți. Știe că fiecare gest mic poate schimba o viață și tot ea consideră că ori de câte ori se vor aduna mai mulți împreună cu atât schimbările vor deveni mai vizibile, mai profunde. De la un gest de bunătate, se schimbă o viață, mai apoi o comunitate, iar la final – se schimbă lumea.
Aceste „mâini de fier” sunt dincolo de orice altceva oameni, persoane calde, ce petrec ore întregi în birou, dar ajunși acasă sunt părinți. Predau seara ștafeta de lideri de business celei de „părinți”, o altă meserie, doar pentru suflet, de care le e drag să vorbească și să se îngrijească.
Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt Eu, suntem noi TOȚI!