În vârf de munte este tot ceea ce îți dorești pentru a te simți liber; în vârf de munte sunt acele experiențe pe care le poți încerca atunci când ești unul dintre cei ce iubesc natura, în toată splendoarea ei pentru că doar de acolo, și de nicăieri altundeva, poți admira tot ceea ce crestele înalte îți pot oferi – peisaje, văzduh, orizont. Romeo Cristian Dunca are doar 29 de ani și iubește de când se știe  Muntele Mic din Caraș Severin, cel pe care l-a cercetat îndeaproape de multe ori, l-a urcat la pas, l-a cutreierat, l-a coborât în grabă, iar astăzi l-a transformat în locul pe care turiști de peste tot să vină să îl cunoască.

Pentru noi, Romeo Cristian Dunca este un înger pentru România încă de pe atunci de când a ales să se întoarcă acasă, din Viena – să vină aici, să le arate și altora tot ceea ce înseamnă locul care l-a ales să îi fie casă, acel loc căruia îi poartă de grijă încă din primul răsărit de soare.

Povestea începe cu mult curaj

Nu i-a lipsit nimic…familia, credința, prietenii i-au fost alături. A călătorit mult, a studiat în Viena, dar a ales să se întoarcă, și asta pentru că știa că acasă în România îl așteaptă acel colț de Rai pe care să îl prezinte și altora. Vorbește cu plăcere ori de câte ori se gândește la aventurile lui montane, ne spune despre cele 11 operații pe care le-a avut atunci când încerca ski off piste si alte sporturi extreme.  Știe că viața este despre lecții învățate sau nu, despre experiențe repetate, uitate sau, cine știe, lăsate pentru altădată, pentru atunci când le va veni timpul. E de părere că omul este precum un șofer care conduce o mașină cu volan. Șoferi suntem fiecare dintre noi – ai propriei vieți, astfel că îndeletnicirea noastră este să virăm așa încât să obținem cele mai frumoase experiențe pe pământ. El a ales să „conducă” spre vârf de munte, astfel încât să dezvolte turismul de aventură în România, cu oprire pe Muntele Mic – Poiana Marului, din Caras Severin, pentru ca la coborâre fiecare pasager să poată experimenta activități outdoor autentice, inedite. 

Vrea să arate lumii că și în România se pot face lucruri grozave, să le arate experiențele ,,crude”, autentice în Carpații românești. Îi este drag locul în care trăiește, oamenii pe care îi cunoaște, dar mai ales toate lucrurile pe care le-a putut învăța aici.

Proiectul Heliski România este despre inedit, de la ski off-piste până la zboruri de agrement cu elicopterul: Heli – Skiing,  Heli – Biking, HELI – Hiking, ture cu bicicletele electrice, drumeții montane și team building-uri petrecute în natură. Heliski înseamnă doza de adrenalină și dopamină care va rămâne pentru totdeauna în mintea și în corpul tău

Într-o lume mereu pe fast forward, ne spune Romeo Cristian Dunca, omul de rând este expus la 74 de GB de informație în fiecare zi. O evadare în natură poate că este mai mult decât suficientă atunci când ne dorim să stăm deoparte de tot ceea ce ne menține în această „vibrație” nu întocmai benefică. Heliski este despre acea părticică de autentic, despre relaxare și întoarcere către tot ceea ce este esențial în fiecare dintre noi, este despre grija față de mintea noastră, față de corpul nostru. Este despre 74 de GB de informație rămasă dincolo de stratul de zăpadă pe care urmează să îl experimentezi sau dincolo de peisajul de munte, privit de sus, din elicopter.

De mic, schia off piste cu prietenii, nicăieri altundeva decât pe crestele Muntelui Mic. Și ori de câte ori povestea celor apropiați, se întorcea acolo – pe munte. 

De atunci, a știut că muntele va fi povestea unui om, povestea sa. Și azi este acea zi în care îi însoțește pe oameni tocmai sus și îi ajută să simtă ceea ce a experimentat el însuși: „că muntele este locul lui.” Iar astăzi, prin el, a devenit și al tău!

Îți mulțumim că ești parte din România! România ești Tu, sunt Eu, suntem noi TOȚI!

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *