Colorat, vesel, creativ, dar mai ales foaaarte dulce. Iată ce este Taxiul cu Bomboane – este locul cu hăinuțe multe, cu jucării, dar mai ales cu fapte bune. Fapte bune pentru copii cuminți sau poate doar pentru copiii fără de șanse. Și totuși, Taxiul cu Bomboane este mai mult decât atât – este povestea unui om pe care l-am cunoscut și noi și despre care astăzi povestim cu drag, cu drag de Cristian Roman, un bucureștean cu suflet mare. Și pentru asta, Da – ești unul dintre acei îngeri pentru România.

Și poate că ar fi multe de spus, însă noi ne vom rezuma la povestea unui om…

Povești din taxi…

Pe scurt, taximetrist. Un om ce n-a stat locului nicio clipă. Dar totuși, acel taximetrist cu ceva dulce și de aici …Taxiul cu Bomboane. Zi după zi, an după an, „Moșul” faptelor bune de astăzi a stat și-a ascultat. A ascultat povești frumoase, dar și lucruri triste. A auzit despre unii care au, dar mai ales i-au rămas în suflet cei ce n-au. Ce n-au mâncare, ce n-au nimic din tot ceea ce unii ar considera un trai modest. Ba mai mult, a auzit și de cei ce n-au sănătate.

Și iată că și-a lăsat în urmă profesia de taximetrist și s-a transformat în taximetristul faptelor bune. E cel așteptat în rândul copiilor, dar și în sânul familiilor fără speranță. Cu un taxi galben, viu colorat, Cristian Roman se plimbă de colo colo. Îl găsești adunând haine, alimente, îl găsești oferind donații și mai ales stând de vorbă cu alți oameni, de-ai lui, așa cum îi place să spună – cu griji multe, dar cu suflet mare.

Și de aici, la mii de dorințe împlinite

L-am vizitat și noi – și recunosc, l-am găsit vesel, sortând la maldărele de haine din depozit. L-am găsit „pus pe treabă” , așa cum ar spune românul, l-am găsit aplecat spre problemele lor, ale altora și mai puțin îndreptat spre el, spre ce-i lipsește. Și spune că nu-i lipsește nimic și asta pentru că atâta timp cât poți oferi și altora din puținul tău, te poți considera un om cu adevărat împlinit.

A ajuns în zeci de localități rurale, acolo unde copiii aleargă înaintea-i, a stat sute de ore în spitale, s-a transformat în Moș Crăciun, a ales să dăruiască și asta pentru că iubește tot ceea ce face și se vede că face totul din pasiune.

Asociația pe care o conduce se numește Taxiul cu Bomboane. Depozitul lor se numește Bomboland și este acel loc unde se plămădesc vise și se ambalează în povești vesele de către Gașca Colorată, voluntari fără vârstă, dar cu suflete mari, cât Galaxia! Taxiul colorat este Bombomobilul ecologic, cel mai ecologic mijloc de transport din lume pentru că funcționează cu dragoste! Și iată: a creat locul acela vesel, creat cu drag pentru cei mici. Este locul acela dulce, dar dulce-n inimă pentru că nimic nu se compară cu tot ceea ce înseamnă să dăruiești de drag.

Pentru noi, astăzi, Bomboland, Taxiul cu Bomboane și de ce nu – Cristian Roman – căci ele fără el nu ar fi existat înseamnă un loc crescut cu speranță, cu fapte bune, un loc atât de drag celor aflați în neputință.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *