Timiș Ion Sorin – de profesie om, de loc borșean și de suflet român. Iată un om despre care mie astăzi mi-e drag a scrie – mi-e drag să scriu și să spun că este – este vesel, este primitor, este deschis, este de-al nostru.

Și pentru a ajunge să-l cunoști, n-ai nevoie de foarte mult – de câteva ore până sus în Maramu și tot de câteva ore ca să-i descoperi spiritul de om primitor, de gospodar al satului, de om bun și pus pe treabă.

Și da – sunteți unul dintre cei 100 de îngeri pentru România și asta pentru că nu există lucru pe care să nu-l puteți face și nici om pe care să nu-l puteți primi cu drag și voie bună.

Poveste de borșean

Borșa, locul unde și natura pare să ne amintească că suntem parte din cel mai frumos ținut, Borșa – locul unde întâlnești cocoțat sus de tot în munte un lac ce seamănă cu România și tot Borșa e locul unde îl poți întâlni pe Ion Sorin Timiș – primar ales de al orașului și asta pentru că este „plămădit” cu dorința de a face, de a începe, de a transforma.

Nu-ți trebuie mult ca să-nțelegi că este un om ambițios, că nu există lucru în altă parte pe care el să nu îl poată face, că vrea ca ținutul lui să fie cunoscut peste tot în țară, dar și printre străini. Nu îți trebuie mult să vezi că vrea, că poate, dar mai ales că încearcă să construiască totul de drag.

Iar atunci când pătrunzi în biroul său, îți trebuie ceasuri pentru a-i asculta poveștile, dar mai ales timp pentru a-i înțelege eforturile. Îți trebuie minute să afli legendele locului, să te bucuri împreună cu el atunci când povestește de oamenii locului, dar și clipe ca să-l privești atunci când i se umple inima de bucurie și de dor atunci când vorbește de borșenii aflați prin colțuri de lume – oameni muncitori, ce câștigă acolo ca să construiască aici – în aceste locuri – pensiuni și case pentru întoarcerile-acasă.

Și iată cum…

Da, iată cum a construit o stațiune turistică de la zero, iată cum a reușit să aducă aici oameni de peste tot spre a cunoaște locurile unde crestele munților vara au nuanțe movalii, a reușit să creeze pârtii de ski olimpice, telegondola – Borșa devenind astăzi locul unde au loc întreceri internaționale de ski alpin, dar mai ales locul unde turiștii vin aici de drag să vadă locuri, să exploreze munții, să mânânce ca-n Maramu și să se bucure de zile de Sânziene.

Mândrie de borșean am spune sau nu – mândrie de român. Român care arată că poate și asta pentru că iubește pâmânt de țară, de neam.

Și dac-ajungi în Borșa, urcă pân la Cascadă – la Cascada Cailor, bucură-te de Lacul Iezer, încearcă sania trasă de cai iarna, mănâncă ca-n Maramureș, participă la obiceiurile locului, vorbește cu oamenii meșteri, descoperă muntele și-ncarcă-te cu energie bună.

Iți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI! Și cu toții am pornit din PRISPA!

 

 

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *