Un oraș „mai verde, mai curat, mai sigur” este tot ceea ce își dorește primarul Victor Drăgușin pentru localitatea pe care o conduce de ani buni. Este omul de lângă tine, cel care te susține ori de câte ori ai nevoie. Conduce orașul Alexandria de drag, dar mai ales cu responsabilitate, așa cum l-au mandatat locuitorii săi.

Pentru noi, Victor Drăgușin, primar al municipiului Alexandria, județul Teleorman este un înger pentru România, și asta pentru că a reușit să transforme un oraș aflat în umbră până nu demult într-unul cu adevărat european. Este omul care s-a implicat să aducă acasă proiecte europene în valoare de peste 385 milioane lei, prin intermediul programelor POR și PNRR, dar și peste 245 milioane lei prin fonduri guvernamentale. Le-a adus acasă pentru a dezvolta orașul Alexandria, pentru a-l face locul care să însemne „acasă” și pentru cei plecați în afară, în mare parte tineri.

Orașul Alexandria – proiecte urbane

Alexandria este un oraș european, iar când spunem acest lucru avem în vedere că aici nu mai există străzi neasfaltate, fără trotuare, și nici zone în care să nu fi trecut echipele de muncitori pentru reabilitări majore. Hectare întregi de parcuri reabilitate, grădinițe și școli dotate modern, perfecte pentru a asigura cadrul educațional, edificii și servicii sociale unde oamenii primesc o mână de ajutor atunci când simt că rămân fără speranță, săli de sport dotate modern, spații de relaxare. Simplu – e Alexandria, un oraș aflat la sud pe hartă, dar mai ales Alexandria, locul care arată astăzi că „se poate” și altfel în România. O comunitate mică, dar unită, muncitoare și implicată – iată cum au reușit să se dezvolte și să se mențină drept un municipiu verde, sigur pentru locuitorii săi.

Victor Drăgușin, dincolo de funcția de primar este om. De profesie inginer, el nu ezită niciodată să spună că este căsătorit, are două fete, o nepoțică și are un singur țel: își dorește  ca și în următorii ani Alexandria să se dezvolte și mai mult și să ducă la finalizare proiectele pe care le derulează alături de întreaga sa echipă.

Grație implicării sale, poți lucra în București deși locuiești în Alexandria. Iar explicația e simplă: este un oraș sigur, liniștit, beneficiază de numeroase oportunități de agrement și educație, dar are și o comunitate unită. Alexandria este dincolo de orice altceva o întrecere de proiecte frumoase – de la Clubul Olimpicilor până la „Tu știi ce mănânci?”, și „Tradițiile ne unesc, nu ne separă”, dar și numeroase cercuri educaționale – îi unesc întotdeauna pe elevii comunității.

Tot Alexandria oferă locuințe în blocuri ANL, complex de agrement ștrand Vedea, numeroase parcuri și variante de relaxare, dar și un centru multifuncțional pentru tineri, cu mai multe săli expoziționale și de spectacol.

Iar numărul proiectelor nu se oprește aici. De la siguranță și supraveghere stradală și până la proiecte desfășurate pentru sănătatea copiilor, toate acestea completează lista de fapte bune de pe raza orașului Alexandria.

Dincolo de orice altceva, Alexandria arată că se poate transforma total într-un oraș care să însemne locul spre care să te întorci în siguranță, dar și în care să te poți bucura de momente de relaxare și de o infrastructură modernă. Alexandria este astăzi un oraș european, iar Victor Drăgușin este omul implicat, partener în dezvoltarea sa durabilă.

Îți mulțumim că ești parte din România! România ești TU, sunt EU, suntem noi TOȚI!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *